Vanaf begin 2017 verwachten wij biggen van Plum, Abby, Mabel & Ruby! Na maart 2017 ook een aantal -voor de fok geschikte- zeugjes te koop (evt. drachtig).

Kijk voor meer informatie even op de pagina 'Nieuws' of ga naar onze kunekune.info facebookpagina

Photo
Plum's toom, foto Nanouk Weijnen

Planning biggen voor 2017: 

We plannen alle tomen in de eerste zes maanden van het jaar.

  1. Mabel (Long Ash Jenny) - Hannibal (De Goudse Hofsteden Andrew)
  2. Plum (Widbrook Jenny) -Edgar (Flanders Tutaki)
  3. Abby (Sparticus Awakino) - Oscar (Reestdal Andrew)
  4. Ruby (De Zwijnenstal Jenny) - Oliver (Pumkin Tutaki)

Foto's van de geplande combinaties staan hieronder.


Photo
Mabel
Photo
Hannibal
Photo
Plum
Photo
Edgar
Photo
Abby
Photo
Oscar
Photo
Ruby
Photo
Oliver
Betsey met big
kune kune biggen en bloem
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Af en toe hebben wij een dekrijpe zeug of volwassen intacte beer te koop. Of weten wij van collega-fokkers dat zij een volwassen dier te koop hebben. Geïnteresseerd? Mail of bel dan voor meer informatie.


Onze varkens hebben allemaal een stamboom van de British Kune Kune Pig Society of van de KKVN, al onze biggetjes krijgen een stamboom van de Nederlandse Kune Kune vereniging. Wij zijn aangesloten bij de Britse- én Nederlandse Kune Kune Vereniging en wij fokken op een verantwoorde manier, volgens hun richtlijnen.

Wij kunnen vooraf nooit zekerheid geven over de grootte van de toom, hoeveel biggen blijven leven en welk geslacht de biggen zullen hebben. We kunnen ook geen garanties geven over kleur en aftekening van nog te geboren biggen.
Wij fokken in de eerste plaats op gezondheid, karakter en een zeer goede, correcte bouw.  Kleur en aftekeningen (vlekkenpatroon) staan bij onze fok niet voorop.
We hebben er begrip voor dat kopers van onze biggen bepaalde wensen hebben. Bij de aankoop van onze varkens hebben wij zelf ook wel eens voorkeur voor een bepaald type varken, een bepaalde bloedlijn en/of een kleur uitgesproken.
Het is wel belangrijk om daarin realistisch en een beetje flexibel te blijven. Een heel strak omschreven wensenpakket, kan betekenen dat iemand soms wat langer geduld moet hebben. De natuur doet niet aan ‘klantenservice’.
Mensen die tegen die onzekerheid kunnen, zijn van harte welkom op onze wachtlijst. We doen altijd ons uiterste best -voor zover we dat zelf in de hand hebben- om iedereen zo goed mogelijk te helpen!

Photo
biggen stapelen

Als je overweegt kune kune varkens te gaan houden, is het een goed idee om ze in hun eigen omgeving te zien om een indruk te krijgen of zo'n beslissing iets voor jou/jullie is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, of maak een afspraak om onze varkens een keer te bezoeken.

Varkens zijn sociale dieren die gezelschap van een soortgenoot nodig hebben. We verkopen onze biggen alleen per twee (of de nieuwe eigenaar moet al een varken hebben).
De prijs van de biggen is inclusief:
castratie van de beertjes,
dierenartsonderzoek,
stamboom van de big uitgegeven door de KKVN,
eerste ontworming,
verplichte vervoersdocumenten, 
voer voor de eerste tijd.

Vraag zo snel mogelijk een Uniek Bedrijfs Nummer (UBN) aan om je biggen te registreren. Een UBN vraag je aan bij www.mijnrvo.nl. Na toewijzing van een UBN ontvang je een bevestiging.Voor meer informatie klik hier.  Mensen met een UBN voor paarden, geiten en/of schapen moeten niet vergeten tijdig aan LNV door te geven dat hun UBN ook geregistreerd moet worden voor varkens.

Een UBN aanvraag duurt een aantal weken, het moet geregeld zijn voordat de biggen naar hun nieuwe adres gaan!

toom kune kune engeland
De moeder van Jasper en Plum met haar toom, Engeland, feb. 2009.

Voor een filmpje van Peanut's biggen (mei 2012) klik hier.

Logon