Biggen te koop

In april en juni verwachten we weer biggetjes.

Af en toe zoeken we een fijn adres voor  herplaatsers. Het komt wel eens voor dat volwassen kunekunes moeten verhuizen bijv. ivm een scheiding, werkloosheid of een verhuizing. Veel mensen hebben -begrijpelijk- voorkeur voor een big.  Het is dus fijn als we ook een paar adressen op ons lijstje hebben voor iets oudere kunekunes. Sta je open voor een volwassen varken dat een fijne plek nodig heeft laat het ons dan even weten!

Meer weten? Kijk even op ons blog. Of like en volg ons op Facebook.

Onze kunekunes zijn afkomstig uit een rechtstreekse import uit Engeland, de achtste import alweer van Reestdal Kunekunes.
Om de genetische diversiteit binnen de populatie te vergroten, kozen we voor fokkers die nog niet eerder naar Nederland exporteerden.

Interesse? Bel even of stuur een berichtje via de website.

Onze varkens hebben een stamboom van de British Kune Kune Pig Society of van de KKVN, ook al onze biggetjes krijgen een stamboom van de BKKPS of de Nederlandse Kune Kune Vereniging. Wij zijn aangesloten bij de Engelse- én Nederlandse Kune Kune Vereniging en fokken op een verantwoorde manier, volgens hun richtlijnen.

We maken gebruik van het fokprogramma ZooEasy. Dat zorgt ervoor dat het inteeltpercentage laag blijft, en dus de kans op erfelijke aandoeningen kleiner wordt. Naast inteeltpercentage kijken wij ook naar het verwantschapspercentage. Hoe dicht staat een varken genetisch gezien bij het gemiddelde van de populatie, hoe ‘uniek’ is een bepaalde kune binnen de totale populatie?
Hiervoor moeten we vaak heel wat moeite doen, bijvoorbeeld ver reizen voor een dekking, of nieuwe dieren importeren uit het buitenland. Een stamboekdier is daarom vaak wel wat duurder dan een stamboomloos varken. Echter, die meerprijs is een stamboekdier echt meer dan waard!

biggen drinken bij moeder

Wij kunnen vooraf nooit zekerheid geven over de grootte van de toom, hoeveel biggen blijven leven en welk geslacht de biggen zullen hebben. We kunnen ook geen garanties geven over kleur en aftekening van nog te geboren biggen.
Wij fokken in de eerste plaats op gezondheid, karakter en een goede, correcte bouw. Kleur en aftekening (vlekkenpatroon) staan bij onze fok niet voorop.
We hebben er begrip voor dat kopers van onze biggen bepaalde wensen hebben. Het is wel belangrijk om daarin realistisch en  flexibel te blijven. De natuur doet niet aan ‘klantenservice’.
Mensen die tegen die onzekerheid kunnen, zijn van harte welkom op onze wachtlijst. We doen altijd ons uiterste best -voor zover we dat zelf in de hand hebben- om iedereen zo goed mogelijk te helpen!

kunekune te koop

Varkens zijn sociale dieren die gezelschap van een soortgenoot nodig hebben. We verkopen onze biggen alleen per twee (of de nieuwe eigenaar moet al een varken hebben).

Vraag zo snel mogelijk een Uniek Bedrijfs Nummer (UBN) aan om je biggen te registreren. Een UBN vraag je aan bij mijnrvo.nl. Na toewijzing van een UBN ontvang je een bevestiging.
De aanvraag duurt een aantal weken, het moet geregeld zijn voordat de biggen naar hun nieuwe adres gaan!

error: Content is protected !!