blog

Daisy’s biggen

We laten onze dieren nooit te jong dekken. Daar bleken Daisy en het zoontje van beer Boris heel anders over te denken.  Als we terug tellen hebben we het jonge beertje net een week te laat apart gezet van de zeugen.
De avond voordat de biggen kwamen had Daisy nog geen melk en geen enkele nesteldrang. De ochtend erna waren er vier biggen en kwam Daisy vrolijk haar hok uitgerend voor het ontbijt.
Daisy en biggen maken het uitstekend.

kune kune biggenkunekune kune kune zeug biggenKune kune kunekune big piglet

Maart

De biggen en hun moeders doen het nog altijd uitstekend. Je ziet de biggetjes nu bijna groeien.
Ook de volwassen kunes zorgen ervoor dat ze voldoende aandacht krijgen. Desnoods ploffen ze op je voeten neer voor een aai.

Biggetjes

Afgelopen weekend kreeg Olive zes biggetjes en de dag erna kreeg Patch er acht.
Zeugen en alle biggen maken het uitstekend.

Foto update

We plaatsen regelmatig foto’s en een berichtje op onze Facebook pagina en op instagram. Kijk voor het laatste nieuws ook eens daar.
Een foto update van de afgelopen maanden.

Pigs kune kune Kunekune pigs

Hittegolf

Uitpuffen

Avondritueel

 

Babyboom

Ook de biggen van Betty en Patch hebben een fijn nieuw adres gekregen.

Een foto-impressie van de afgelopen maanden bij ons in de wei

Nesteldrang

New born

My mom’s the best

Stapelen

Bed opmaken

Friends

Zojuist aangespoeld

Handsome boar Boris

 

 

 

 

 

 

 

 

Modderpoel

Vers gras

Biggen Patch

Patch’ biggen

Cuddle bugs

Dochter Patch

Big Betty

Big Blossom

Luieren

 

Groeien

Olive’s biggen eten en slapen veel. Het worden prachtige, kleine dikkerdjes.
En Ruby’s kleintjes zijn weer ‘iets’ actiever.
Big kune kune kunekune big Biggetje kune kune

Biggen Ruby 🤍🖤

Negen kleintjes voor Ruby. Biggen en zeug maken het prima
Litter kune kune piglets piglets kunekune Piglet black and white kunekune Kunekune piglets black Piglets kune kune biggen Biggen kunekune zwart

Verharing

Veel kunekunes zijn in deze tijd van het jaar geen reclame voor het kune kune ras. Ze zitten volop in de verharing en hebben een dunnere vacht met soms zelfs kale plekken. Gelukkig groeit de vacht na die verharing weer mooi aan en zien de dieren er over een paar weken weer goed uit.
Ik krijg hier nogal eens vragen over van beginnende varkenshouders, dus even dit stukje van Levende Have, een goede en mooie website voor hobbydierhouders, gekopieerd  

‘Varkens met kale plekken.

Plotselinge haaruitval bij varkens kan een teken van ziekte zijn, maar het heeft meestal te maken met de wisseling der seizoenen. In het voorjaar verliest een varken zijn beschermende ondervacht en zijn winterhaar, dat langer en dikker is dan zomerhaar. De verharing begint bij de kop en eindigt bij de kont. Plaatselijk kunnen er volledig kale plekken te zien zijn. Daardoor valt een schilferige varkenshuid extra op. De schilfers zien er vooral onverzorgd uit, ze wijzen meestal niet op een ziekte. Een lepel lijnolie toevoegen aan de voeding bevordert een soepele verharing en maakt de huid minder droog en schilferig. Ook insmeren met babyolie helpt. Het varken geniet bovendien van zo’n behandeling.’

Pigs kune kune verharing kunesKunekune sow zeug verharing

Olive’s biggen

Olive’s piglets🧡
Een maand voor het eind van de dracht kreeg Olive een paar dagen veel, helderrood bloedverlies. We zijn dus blij met deze drie mooie, levendige biggen.

Kune kune zeugSow, zeug, kune kuneBiggen kunekuneKunekune bigSleeping kune kune piglet, bigZeug en big, kune, kunekuneBig, piglet, kune kune, kunekune

error: Content is protected !!