Onze kune kunes

onze kunekunes. zeug met big

Kune kunes hebben een opvallend uiterlijk, het zijn vrij kleine varkens met korte pootjes, een compact en rond lijf en een korte iets opstaande neus. Uniek voor dit ras zijn de pire pire (lelletjes) aan de onderkaak. Hoewel niet alle kune kunes pire hebben en ze ook wel eens afvallen op oudere leeftijd. Kune kunes zijn er in allerlei kleuren, van ginger (oranjebruin), ginger/zwart, zwart, zwart/wit, bruin tot crème.
Kune kunes zijn goedaardig, vriendelijk en rustig. Zoals een van de oudste fokkers in de UK ons zei “they haven’t got a bad bone in their body”. Deze varkens genieten van het gezelschap van mensen. Het zachtaardige karakter van de kune kune en hun kleine formaat maakt ze bijzonder geschikt voor zorgboerderijen, kinderboerderijen en gezinnen met kinderen.

Onze kunekunes:

  • Boris (creme-zwart) Tredethy Ru 5
  • Jos (ginger-zwart) Kinecroft Tutaki 1
  • Pippa (zwart-wit) Knowlhill Jenny 12
  • Betty (wit-zwart) Tredethy Sally 14.
  • Patch (ginger-zwart) Sidenetleypiggies Rebecca Gina 5
  • Sophie (ginger-zwart) Sidenetleypiggies Sally 1

Boris

ginger kune kune boar

Jos

Pippa

Betty

Patch

Sophie

Verder hebben we nog twee ‘gepensioneerde’ zeugen. Betsey, een ginger Awakino en Plum, een wit-zwart bonte Jenny

Hun foto’s  staan hieronder.

kune kune with piglets

Betsey

kune kune with piglets

Plum

Al onze kunes hebben we zelf geïmporteerd uit Engeland, ze zijn raszuiver, met stamboom, en geregistreerd bij de British Kune Kune Pig Society. Onze dieren zijn geselecteerd op gezondheid, karakter en voldoen ruim aan de rasstandaard. Hun biggen krijgen een stamboom van de BKKPS of van de KKVN.

error: Content is protected !!